یکی از دغدغههای چند وقت اخیرم، موضوع کتابخوانی است. از میزان مطالعه فعلیام راضی نیستم و از هر ابزاری که به بهتر شدن آن کمک کند، استقبال میکنم.
در یکی دو روز اخیر، با برخی امکانات سایت گودریدز آشنا شدهام که گفتم شاید برای شما هم جالب باشد.
چند روز پیش، به بهانه جستجو درباره کتابی که علی معرفی کرده بود (این کتاب)، به سایت goodreads رسیدم.
همیشه فکر میکردم گودریدز یک سایت به اشتراک گذاری نقل قول برای کتابهاست. دلیلش هم ساده بود. همیشه از طریق جستجوی نقل قولی خاص به این سایت رسیده و بعد از خواندن نقل قول هم از سایت خارج شده بودم.
اما این بار، نقل قول جلویم نبود.
صفحهای که جلویم بود، خلاصه – یا بهتر است بگویم، معرفی – مختصری از کتاب بود. و در پایین آن، افرادی برای کتاب نظر یا نقد نوشته بودند (کامنت گذاشته بودند).
خلاصه و چند کامنت را خواندم.
کامنتهای طولانیای بودند. به ادبیات متمم، برایم آموزنده بودند.
ترغیب شدم تا در سایت عضو شوم.
وقتی به صفحهی اصلی سایت رفتم، با عکس زیر روبرو شدم:
بعد از ثبت ایمیل و کلیک روی ساین آپ، ابتدا ازم خواسته شد برای سال 2017 خودم هدف گذاری کنم: چند کتاب میخواهم بخوانم؟ – محتاطانه 10 را انتخاب کردم.
در مرحلهی بعد، وارد فرآیند جالبی شدم. فرآیندی که در آن، انگار گودریدز میخواست کتابهایی مطابق سلیقهام به من پیشنهاد دهد.
اما اطلاعاتی از من میخواست.
در ابتدا، لیستی از موضوعات را جلویم گذاشت تا از بینشان آنهایی را که دوست دارم انتخاب کنم – انتخاب من ، Business, self help, psychology بود.
در مرحلهی بعد، برای شناخت نوع علاقهی من، از من درباره کتابهای مشهور و با موضوعات بالا، نظر خواست (همان نمره دادن معروف با پنج ستاره).
اگر حداقل دربارهی 20 کتاب نظر میدادم، گودریدز میتوانست علاقهی مرا تشخیص داده و کتابهایی در حوزه علاقه ام به من پیشنهاد کند (البته به 20 تا نرسیدم و احتمالا هر وقت برسم، این کار را خواهد کرد).
تاجایی که من متوجه شدم، برای بسیاری از نویسندگان و کتابها، در سایت گودریدز صفحاتی وجود دارد که میتوانید از طریق آن با کتابها و نویسندگان مورد علاقهی خود بیشتر آشنا شوید.
همچنین نقد و کامنتی را که سایر افراد بر کتابها نوشتهاند، مطالعه کنید (که فکر میکنم بعد از خواندن کتاب، این کار به جا افتادن بهتر مطالب کتاب و تفکر بهتر کمک زیادی خواهد کرد).
همچنین میتوانید کتابهایی که قصدخواندن آنها را دارید در این سایت وارد کنید تا به خواندن آنها متعهدتر شوید.
و درنهایت، میتوانید دوستان و همفکران خود را در آنجا پیدا کرده و آنها را پیگیری کنید.
در ادامه، و وقتی بیشتر با این سایت و امکاناتش آشنا شدم، بیشتر دربارهاش خواهم نوشت.
پینوشت. دیروز فواد مطلبی نوشت و از کتابهایی که در 2016 خوانده بود گفت (+). فواد از قدیمیهای گودریدز و از نظر من یک کتابخوان حرفهای محسوب میشود. در زیر همان نوشته، از او هم خواستم که اگر فرصت داشت درباره فواید این سایت برایمان بنویسد. اما با خودم گفتم فعلا چیزهایی که خودم بلدم را همین جا بنویسم.
4 Comments
سلام
محمدرضا جان ،خیلی خوشحالم که وقتی در نت اسم محمدرضا را سرچ میکنم به اسم شما هم میرسم ،و خوشحالترم از این بابت که دوستی متممی دارم که مثل استادمون آموزه هاش و یافته هاش رو در اختیار دیگران هم میگذاره .
چند وقت پیش شما گفتین که محمدرضا برای کلاس شریفش کانال داره و من هم تو کانال عضو شدم ،قبلا هم از سایت مکتب خونه کلاس های استاد رو تا جلسه پنج دیده بودم اما الان حتی نمیتونم تو مکتب خونه اسم درس استاد رو پیدا کنم نمیدونم این مشکل رو فقط من دارم یا شما هم دارید اگه شما دسترسی دارید و براتون مقدوره لینک کلاسهاش رو منتشر کنید ممنون میشم.
سلام فاطمه جان.
ممنونم از لطفی که به من داری.
بله. کلاس محمدرضا شعبانعلی عزیز رو تا جلسه پنجم روی مکتبخونه گذاشته بودند که بنا به دلایلی که نمیدونیم و حتی وقتی میپرسیم نمیگن، کلاسها رو از روی سایت مکتبخونه برداشتن.
اگه میخای دانلود کنی ۵ جلسه رو، به پست مربوطه تو همین وبلاگ برو. بچه ها لطف کردن فایلها رو رو یوتیوب و یک سرور دیگه آپلود کردن که میتونی ببینی.
اتفاقا همین الان به آسمان هم گفتم که اگه بتونم فایل صوتی بقیه جلسه ها رو هم پیدا کنم جایی آپلودشون می کنم ( که متاسفانه هنوز نتونستم از بچه های شریفی فایل صوتی رو بگیرم).
یه برنامه نقشه هست به نام Waze که راننده های تپسی و اسنپ ازش استفاده می کنند و خیلی راضین . خیلی .
اما چند روز پیش خبر فیلتر شدنش رو از راننده ها شنیدم .
امروز که این پست تو رو خوندم یاد اون application این راننده ها افتادم .
واقعا خوبه و بدرد بخور .
من می ترسیدم این راضی بودن ما کار دستمون بده مثل اون راننده ها ؛ پس تا مسدود نشده برم سر بزنم و حتی می خوام عضو بشم تا این فرصت نپریده .
مرسی بابت معرفی محمدرضا .
اره سینا به نظرم باید از هر فرصتی خیلی سریع استفاده کرد و تاخیر در این موارد جایز نیست.
حالا باز ممکنه کسی که تو کشور دیگه ای زندگی میکنه خیلی درک نکنه یا حس ما رو نفهمه.
به قول تو، میشنوی مردم از یه اپلیکیشن خیلی تعریف می کنن، هی پشت گوش میندازی یهو میبینی فیلتر شد!
میبینی یه قانون میذارن برای مبارزه با چیزی، یا بخشودگی جرایمی خاص یا هر چی، واقعا معلوم نیست تا یک ساعت دیگه این قانون همچنان برقراره یا نه.
یا مثال خیلی نزدیکش هم این بود که کلاسی رو میذارن روی سایت. به همه هم میگن قراره رایگان باشه تا “عدالت آموزشی” (که کاملا جک هست همچین مفهومی در ایران) کمی برقرار بشه. اما بعد چند هفته بدون هیچ دلیلی، نه تنها روند جلسات رو قطع میکنند، که یکهو جلسات قبلی رو هم برمیدارن و هیچ جا هم اعلام نمی کنند و به روی خودشون نمیارن…
اره خلاصه به نظرم باید هر فرصتی دیدیم و حس کردیم خوبه، به تاخیر نندازیم استفاده ازش رو.